La pintura ignífuga és una de les mesures que es poden adoptar a l'hora de protegir una casa o qualsevol mena d'estructura davant del perill d'un incendi.

En aquest blog explicarem l'important que és aplicar aquesta mesura de seguretat i en quins casos i sectors és més útil.

La pintura ignífuga, també és coneguda com a pintura intumescent, però cal diferenciar-les, ja que no tenen el mateix efecte ni funcionen de la mateixa manera.

La primera, en cas d'incendi a l'edifici ajuda al fet que les flames no es propaguin. Per tant, és una mesura molt eficient per mantenir l'incendi controlat i evitar que s'estengui ràpidament. Aquesta pintura és perfecta en el cas d'edificis residencials, per així donar temps al fet que els residents puguin evacuar la zona afectada per l'incendi.

La pintura intumescent en canvi, actua directament sobre la flama, o abans que aparegui. Quan es produeix un augment considerable de la temperatura, aquesta pintura reacciona i crea una gruixuda capa d'escuma que funciona com a aïllant tèrmic per als elements que cobreix, parant el foc i evitant que danyi l'estructura de l'edifici.

Aquesta pintura s'utilitza molt en el sector industrial amb risc d'incendi, on la majoria d'estructures són metàl·liques i sensibles a la calor.

Avantatges de la pintura ignífuga

- Retarda la propagació dels incendis, tant de les flames com del fum.

- Es pot aplicar sobre superfícies com el metall, fusta, lacats, etc, depenent del tipus que siguin.

- Es pot utilitzar tant en exteriors com en interiors, fins i tot combinar amb un altre tipus de pintures.

- A l'hora d'aplicar-la en la superfície es pot usar tant pistola com corró o brotxa.

Si vol més informació sobre la pintura ignífuga, visiti la nostra web i poseu-vos en contacte amb nosaltres.